jom ikut ku

Sunday, November 9, 2008

pengalaman mengajar erti kehidupan




hai semua..thanks sudi jgh2 blogku ini...mmg betol idup di alam dewasa ni byk pancarobanye
huhuhu...ade sesuatu pngajaran yg ingin aku kongsi disini berkaitan ape yg dikatakan 'KAWAN' ....geggggrrrrram...ape e2 sebenarnye erti kwn?? bagi aku didunia ni bkn sng nk cari apa yg dikatakan sbg kawan baik..istilah kwn baik bermaksud sanggup kongsi suka duka..susah senang bersama..diakui mmg xde mnusia mcm ni yg boleh kt jmpa (bg aku la).... sesuatu yg mnyentuh ati aku berkaitan dgn berkwn bru2 ni berlaku, 'die' tu aku dah nggap die da mcm adik bradik aku sndiri..(identiti nye aku rahsiakan)klu membe2 lain yg tau tu phm2 je ler....even aku jenis x kesah..sikit2 x kesah..sikit2 x kesah..rupe2 nye ade org mempergunakan aku ats dasar 'x kesah' tu..ape ni???? aku x phm knp die bleh jd mcm tu..tp x pe aku tetap x kesah sb aku tau bkn die sorg je kwn aku kat dunia ni..ramai lg kwn2 yg sudi jd teman aku dikala waktu blaja ni..dan ade lg yg lg bagus dr tu..tiap org ade life die sndiri..aku dokan moga2 'die' xkan buatlah pd org lain mcm mne die buat kat aku skrg..cuba lah pandang sekeliling jgn tumpu satu lorong jew..sesungguhnye Allah tu maha mngetahui dan maha adil...amin....

trade mark...
lu pkir la sndiri~nabil~=)

Tuesday, November 4, 2008

nostalgia 'SEIRING DAN SEJALAN'

baru2 ni ne wat satu pojek tu.. hasil kerja kami berempat -aku,aida,didi,baim-tuk pojek computer aided design(CAD) bole plak asigmen ne wat video clip ek..konsep era retro plak tu...tapi xpe..mmg seronok satu pngalaman yg mmg xbleh dilupakan..almaklumla kami ni dak photo mne tau nk pegang video=)..hasil kerjasama yg mantap..akhirnya siap jgk heee...satu group =4 org..kami lah pengarah,kami lah pelakon, kami lah editor, kami lah prop..sume2 nye bergantung pd 4 org e2..mmg la penat tp berbaloi..akhirnya aseimen ni dah pon anta semalam..alhmdulillah ~video x bleh nk upload nape ntah x leh nk convert~he solii...lenkali i cuba lg=p













ni video nye cover cd..simple kan..tp i like it..di design oleh du

Thursday, October 30, 2008

JOM LEPAK


hai hai hai...
smlm 30 oct aku ngan dak2 umah joint ke astro tgok rakaman sehati berdansa huhu..mmg syok!! jgn lupe sabtu mlm nt tgok astro mne tau ade muka aku ke masuk tv kekekeke..selambek je g berdansa pd hal senin nt ade exam hampeh pon x setadi pape lg..huhu
ni antara gamba2 yg sempat membe aku curik2 he..amik curik2 sb krew die x kasi shoot hee..kite lyn...zassssssssss

khai & rosma_pasangan ideal..kiut sgt2

sabrina ali _suka lesung pipit die=)

linda Onn..kurus kering=p

fahrin ahmad_smart..boley la..kui2

gambo sume2 9 pasangan_kodok ijo


artis top seMalaya=) _housemate yg kusayangi_ami,aida,zida,tim


haha..kene himpit
video
blakang tu kito org la.....=)

Wednesday, October 29, 2008

Lumrah kehidupan

salam..
dah lame sgt rase nye x creat cite kat blog ni..mmg skrg sgt lah bizi diriku ini...jam pun dah tunjukkan pukul 3.15am..tp mataku x bleh nk tdo..ada sesuatu yg bermain di fikiranku ini..sambil2 lyn lagu2 jiwang huhuhu..berat betol kata2 ini kan.."bukan senang nak idup senang" huu
..zmn remaja dah tiba ke penghujungnya..skrg aku dah tiba ke alam dewasa..mmg jauh sgt bezanya dgn zmn dulu2..alam dewasa penuh dgn pancaroba ditambah pulak dgn dugaan2 lain..as student..as tunangan org..as ank harapan mak ayh..nmpk luaran aku mmg seorg yg rilek je..ati berkecamuk sb lama x jmpa mak ayh..jiwa kacau sb rindu kat buah ati..huhu still cool lg..pada hal semua ni hya Allah sj yg tahu..aku harus memotivasi diri..teruskan cekal, tabah..dan yg paling utama DOA dan USAHA..semua demi org yg tersayang..
ape yg aku merepek ni pon aku tatau..xpe lah yg penting aku sedar sape aku...heeee=)

Tuesday, October 14, 2008

ISTILAH DATUK PADA SHAH RUKH KHAN



baru2 ni terkejut jgk tgok berita pasal gelaran Datuk yang diberikan oleh saudara Ali Mohd Rostam tu..dah gila ke hape..ape istimewa nye mamat industan tu??setakat buat filem2 cinta yang tak berasas tu..huh tensen2..knp dia sebok2 nk mengangung2 kan orang luar berbanding dengan warganegara malaysia sndiri..aku x phm kenapa dunia Melayu kita boleh jadi mcm ni?? murah betol gelaran tu ek..kalau begitu mudah sangat nape x beri gelaran datuk tu pada cikgu2 kat Malaysia nih..cikgu2 lagi besar sumbangannya..membentuk akar umbi bangsa dan negara..ni kebanyakan gelaran2 mcm tu kasi kat artis2..mcm bagus je artis tu..hakikatnya artis2 ni byk merosakkan ank bangsa kita!! bak kata Prof aku..politik sekarang dah jadi politik kayu api..menyongsang..sume disebabkan duit..duit...duit...sape yang bodoh ikut je ler orang2 yang x bertauliah mcm si Ali Rostam tu..
lagi satu aku nk persoalkan..bila keadaan mcm ni..ade keraguan..ade x sape2 yg berani tegur..sume men ckp2 belakang je..hmmm itulah hakikat org Melayu kita kan...xpe lah nk wat mcm mne..huhuhu

tgok gaya muka derg ni mcm ade persamaan..ade darah daging kot..tang idung nye..idung KASOT buruk..gerrrrram aku!!..tapi x pe lah nak wat mcm mne..sape lah aku tuk beriye2 kan..kutuk aje lah huhu..lantak derg lah..janji Malaysia selamat..aman dan harmoni sentiasa...;)

Monday, October 13, 2008

salam kembali

huhu lama sangat da rasa nya x memblog..aku rajin buka blog kawan2..tapi jengah2 je lah..aku lebih suka tgok org punya daripada mengupdate aku punya blog hehehehhe..sb sonok klu tgok org pye..heee..

ari raya dah lama lepas ..tatau la nak cite ape..

haa baru ni aku ada ikut satu trip photo lagi ke Putrajaya..dah lame x makan angin..so ikut je lah..hmmm cam sunyi sepi je kat Putrajaya tu..dah le panas terik..silau bilau mate aku..nk shoot gambo pun x de mood..so p jejalan je lah..bawak D40 aku sekadar eksen je wakakaka..ada jugak gamba yg boleh dikongsi =p

pemandangan dari pokok bunga ke jejastas yg cantek tu..ala2 cam jambatan PP je


di taman botani

pemandangan malam

malam ni alamanda

Monday, September 15, 2008

RAGAM MANUSIA~~~


Hmmm…bru lepas smyg Subuh..mate agak ngantok jgk tp mls nk tdo sb kol 9 nt ade appointmen ngan prof brahim…kaang klu tdo kang x hengat dunia..huhu smlm dah le tdo lewat…smbil2 duk hayal2 lyn kepala ni..tetiba terpikir aku psl kita…..kita….manusia yg hidup kat dunia ni…aku pk knp lah manusia ni byk nau ragam nye..tidak terkecuali jgk aku dan para pembaca hehhe=) betol la hade pepatah mengatakan “lain org lain cara”huhu..sblm aku huraikan psl cite ni jom kt bc satu kisah ni yang aku copy paste dr tenet..


Dalam sebuah riwayat menceritakan, pada suatu hari Luqman Hakim telah masuk ke dalam pasar dengan menaiki seekor himar, manakala anaknya mengikut dari belakang. Melihat tingkah laku Luqman itu, setengah orang pun berkata, 'Lihat itu orang tua yang tidak bertimbang rasa, sedangkan anaknya dibiarkan berjalan kaki."

Setelah mendengarkan desas-desus dari orang ramai maka Luqman pun turun dari himarnya itu lalu diletakkan anaknya di atas himar itu. Melihat yang demikian, maka orang di passar itu berkata pula, "Lihat orang tuanya berjalan kaki sedangkan anaknya sedap menaiki himar itu, sungguh kurang adab anak itu."

Sebaik sahaja mendengar kata-kata itu, Luqman pun terus naik ke atas belakang himar itu bersama-sama dengan anaknya. Kemudian orang ramai pula berkata lagi, "Lihat itu dua orang menaiki seekor himar, adalah sungguh menyiksakan himar itu."

Oleh kerana tidak suka mendengar percakapan orang, maka Luqman dan anaknya turun dari himar itu, kemudian terdengar lagi suara orang berkata, "Dua orang berjalan kaki, sedangkan himar itu tidak dikenderai."

Dalam perjalanan mereka kedua beranak itu pulang ke rumah, Luqman Hakim telah menasihatai anaknya tentang sikap manusia dan telatah mereka, katanya, "Sesungguhnya tiada terlepas seseorang itu dari percakapan manusia. Maka orang yang berakal tiadalah dia mengambil pertimbangan melainkan kepada Allah S.W.T sahaja. Barang siapa mengenal kebenaran, itulah yang menjadi pertimbangannya dalam tiap-tiap satu."

Kemudian Luqman Hakim berpesan kepada anaknya, katanya, "Wahai anakku, tuntutlah rezeki yang halal supaya kamu tidak menjadi fakir. Sesungguhnya tiadalah orang fakir itu melainkan tertimpa kepadanya tiga perkara, iaitu tipis keyakinannya (iman) tentang agamanya, lemah akalnya (mudah tertipu dan diperdayai orang) dan hilang kemuliaan hatinya (keperibadiannya), dan lebih celaka lagi daripada tiga perkara itu ialah orang-orang yang suka merendah-rendahkan dan meringan-ringankannya."


hmmm..tgok kan mcm mne ragam manusia..ade je yg nk dikomen..ade je menda yg x kena kat org..kat diri sndr x nmpk..tp nk wat mcm mne aku rs mmg da lumrah manusia kot mcm tu ditambah plak dgn kurangnye iman di dada..lg mudah nk rosak ke arah tu..kekadang aku x phm tgok makcik2 bese kat kmpung2 tu...ha klu dah duduk bekelompok bwh pokok tu ape lg kompem ngah wat mesyuarat tgkap la tu...hmmm...cerita ni sbonye bkn lah aku creat untuk kwn2 bc sj tp juga untuk dr aku sndirik..aku rs lebih elok sekiranya wat mcm ni heheh nk bg pndpt ni=)......klu kt nmpk pape kt wat bodo jew..disamping berpikiran mcm ni..'bia lah die..sesungguhnya manusia yg idup di dunia ada life die sndr..kita pun mcm tu jgk..setiap org ade bahgian die..sesungguhnya Allah itu maha adil keatas umatnye' aku rs bile kt berpikiran mcm ni secara x lgsung dpt muhasabah diri kita..kan2..hehehhe=)..life is short, so kt enjoy ngan khdupan kita..wat yg terbaik untuk khdpn yg lebih baik..ungkapan azimat

"usaha tangga kejayaan"

...tata...=)






PEACE..................=P

FFF

Saturday, September 13, 2008

dugaan bertunang....

hmmm...byk yg aku bc pasal alam petunangan dalam tenet..majoriti cite psl dugaan...dugaan..dugaan...x telepas jgk aku..aku pun mcm tu..manyak dugaan tuhan kasi..nak uji kami berdua huhuhu...aku sbg student sepenuh ms, dia dah bekerja..beza umur kami bedua pun agak jauh jgk..6 tahun..tp nape ye..kekadang x de problem pape pon bleh gaduh jgk..rindu pon jd point nak gaduh huhuh!! kekdg mls lyn sgt prasaan ni tp terlyn jgk..mgkin salah aku..ciri-ciri kebudak-budakan tu ade lg dlm diri ni..tp skrg dlm proses nk mematangkan diri=p
dah setahun lebih kami betunang..tp tetap rs mcm bru smlm je kenai heheh (gaduh tetap gaduh jgk;p) gaduh manja kunun..nak tau rahsia nye..rahsia ni hasil kajian aku keatas hubungan aku ngan si dia selama beberapa tahun ni..yg pertama ungkapan 'Love u' n yg kedua ungkapan 'maaf'..bagi aku dua ungkapan ni dianggap satu ungkapan azimat..jgn lah jeemu untuk ucap syg pada si dia dan sentiasa saling bermaaf maafan...bukan ari raye je nk bermaaf-maafan tau=p..idup berhubungan memang kena dan mmg wajib memaafkan dan meminta maaf..sb bg aku itulah penawar segalanya...penah dulu lepas 2 3 bulan kami betunang..aku diberitahu kami ne pospone mjlis kawen sb ne kasi peluang kat adik die dulu huhu..mula2 jiwa agak kacau jgk (bese la pompuan hikheee=p) tp sbeno nye x de pape pon..rileks je...aku kan sporting..x kesah pon..x de ape yg nk dikejar tmbh2 plak aku blaja lagi..he..
jika dipikir scr lebih rasional lagi..betunang lme2 ni ade kebaikan nye jgk..dlm ms betunang ni aku lebih byk kenali diri dia..ape yg kurang boleh diperbaiki..idak lah dah kawen nt bru tau huhuhhu kne prangai mcm setan?amacam..parah hukhu...smpai skrg aku ttp sygkan die wlupun kami jarang berjumpa..sikap saling mempercayai tu penting..aku pecaya die n die pecaya aku..tp soal jodoh tu tetap ketentuan Ilahi..kt ne terima seadanya..Doakan kami sampai ke jinjang pelamin yer...=p
pada kengkawan yg sedang dilamun cinta..sesungguhnya cinta itu satu anugerah dr Allah..amalkan doa yg aku karang kat bawah tu..byk kan besaba..sesungguhnya sabar itu indah dan ianya separuh drpd iman....tata


hasil nukilan ini diterbitkan sb aku ngah boring wat assigmen yg x sudah2 ni...huhuhuhu

Wednesday, September 10, 2008

rindu melanda hati...

hmmm...pg td lepas sahur tetiba rs terbenak di sanubari perasaan rindu yang teramat sgt..mak dan ayh...ape kabarmu disana..dah lame aku x blk kmpung rs2 da hampir sebulan kot..mcm mne nk blk skrg mmg tgh hot dgn aseimen yg melambak2..x tau la bile nk lepas dr azab ni huhuuh=(..siap2 je solat subuh terus aku kol mak..mujur mak agkat..dgo2 sore mak terubat ckit rindu ni..mak ckp klu rindu blk lah..hu terus nangis la aku..nk blk cam mne keadaan x mengizinkan...x pe lah ne sabo ckit lg 2 mggu lg da nk blk daa...klu korg nk tau aku ni anak paling manja mak ayh..huhu klu jmpa derg aku mst nagis pye x tau la nape..tgok riak muka derg wat kan aku sensitif sgt...ktorg ni byk salasilah kehiduupannye..nk dptkan khidupan mcm skrg bkn sng...byk sgt yg kami sekeluarga hadapi..penah ms aku kecik2 dulu (x igt ms tu umo bape) ktorg mkn nasi belaukkan kopok kering ngan kicap je..mak ckp..ni je yg ade...tp ms tu bkn phm pape..balun aje..tp skrg.. Alhamdulillah berkat rezki yg Allah kasi fmly mmg x berabis da...Terima Kasih ya Allah!!

ni pict mak ayh aku yg paling disayangi..aku sggup wat ape sj demi derg..mak ayh aku ni ceria org nye..mak suka wat klako2 =) even dlm ati x de sape yg tau..huhuhu nak abiskan cite ni pon x bleh da..ati rasa sayup jer...ape yg bleh aku luahkan....
mak..ayh..ida sygkan mak ayh...syg sessgt..impian mak ngan ayh nk tgok ida dpt ijazah..InsyaAllah masa tu akan smpai x lame lg InsyaAllah..ida akn berusaha besungguh2..doakan lah ankmu ini ke jalan yg diredhai Allah...nt ida blk kt g jejalan yer huhu suh ayh bawak =p..
ayh...ayh kan suka mkn sate yg ida wat..blk ni bleh la kt wat pesta satey huhu...kt kompol ramai2 kat umah kakju mcm bese..waaaa x saba nk blk raye ni huhu

Sunday, September 7, 2008

aduuuhaiii...=(

penin...penin...ari ni aku penin sgt pale..tensen pon ade ngan group membe aku dua org tu..si #$@#% ngan si ##$@%..dah jnji memolek mlm smlm kt kol 8.30 jmpa kat lebri...tapi hampeh!! ape derg igt aku memain ke..aseimen pye psl aku sggup wat ape sje,,bkn ape tuk tugasan dua subjek Teknopen ni mark die tggi..30% tu..klu bleh nk wat betol2..x pe lah e2 sume dugaan...
x pelah x dpt satel psl aseimen tu aku pon nk satel la psl dftr khusus tuk sem dpn ade problem subjek x leh nk add..pg lah bertiga sekali ngan aida n kaklin...mula2 g kat opis utama..pitpot2 ckp kat kerani tu..die ckp Viscom pape hal g rujuk kat tgkt 2..so ktorg ni pnjt la ke tggt 2...tye2 akak tu...perghhhh belagak nk mampos!! ktorg tye pye la baik..die siap jeling2 lagi..huhu bak kt kaklin..bru pegang DG19 da belagak..ish2 manusia ni mcm2 hal..pada hal klu ikut logik die mmg patut ne lyn ktorg ni sb mmg da tugas die mcm tu...nape la jd mcm tu..mcm die sorg je puasa..mgkin ade problem dalaman kot kakak tu...dgn sinisnye die suh ktorg g rujuk kat pusat akademik..ktorg pon pg la kat akademik..akademik pon pelik nape subjek ktorg tu x de dlm list yg derg da tentukan...huhuhu...fenin2 pye fenin..akademik suh rujuk fakulti smula sb derg ckp subjek ni fakulti yg suggestkan..derg tatau pape pon....hmmmmmmm mujur la nek moto..pg la smula ke fakulti...mujur kebetulan ketua jabatan ada kat opis..puan mila..tye betol2 baru la terangg....rupa2 nye subjek ktorg tu fakulti yg akan bukak kan bukan akademik...apo nye sistem la upsi ni..aku rs kat pusat rawatan org gila pon lg bagus die nye management...huhuhu=(
sabo aje ler...akhirnya satel jgk..da bleh online...
pastu ikut kaklin ngan aida g jmpa dr wong lect kpt derg..hikhi..curik2 dgo psl tugasan dua..bleh la phm ckit2...group membe aku sorg tu kol, si #$^%&^...die kt nk jmpe..mujur lah aku ni peenyabar org nye..aku maafkan die sb x dtg lebri pg td...bincang2 ckit wat2 draf..mlm nt ktorg da stat nk wat powerpoint nye...alhamdulillah..mintak2 tugasan dua kpt ni bleh satelkan dlm mggu ni sb mggu dpn da nk present...huhu..tensen nye pasal aku karang cite ni....huhu lega da rsnye..bgus jgk ade blog ni..bleh jd tmpt luahkan prasaan...azan pon da bekumandang dr leptop kaklin..nak p solat, sat g kls kol 2 ngan prof berahim..jmpa lg..tata=)

Saturday, September 6, 2008

berbuka bersama VISCOM

skrg..bru aje lps besahur..sementara nunggu org azan tetiba rs nk cotcet kat blog aku nih hehe=0) org da ade blog katekan.. nak cite cikit psl smlm..beh sesgt bebuka sama2 family VISCOM evem ramai jgk yg x dtg sb ujan..sbeno nye rezki anak2 jgk derg tu x dtg..rezki anak2 tekak..sb bleh tapau bawak blk umah huhuhu...ptg tu kak osh ade anta msj kat atim suh dtg tolong derg masak2..so ktorg pon pegi la..ujan2 pon redah aje hikheeee...waaaaaa sampai2 umah derg..terkejuz! byk gile derg masak..bejenis2 kuih,berjeniz2 lauk..ktorg pon tolon la mne2 patut..aku tolon gentel2 kue melaka..bab2 gentel ni suka la aku kekekek=p...smpai masa azan magrib kami pon bebuka sama2...
mkn pye mkn x sedo smpai tangki da penuh..rehat jap p solat mgrib..pastu smbung lg makan huhuhu...mmg makan tahap melantak la smlm hehe=)ikut kan hukum nye makhruh tp x pe la skali skala=p..klu x abis kang bedosa plak..membazir kui2..duk rehat2 jap (smbil ngunyah lg nih) nyembang2 ngan kakak2 abg sume..he tgok sume org da blk..aku ngan dak2 umah pon blk..(
puas ati la mkn smlm..derg masak sedap2 especially popia kak as, kak osh mmg pakar masak..perghh mmg gandingan mantap=p
insyaAllah ade rezki jamuan raya nt wat kat umah ktorg plak yuhuuu...nk bako lemang lah=)..pd kengkawan jgn lupe blk raye nt bawak balik kue byk2..n buluh sebatang sorg bleh bako2 lemang kui2
hah!!! da subuh la..smpai sni aje dulu coretan dr aku..x bek lewat2 kan solat pastu nk smbung wat aseimen...daaaaa=)


ini persatuan mahasiswa viscom nye logo rasmi. I Love Viscom=p




I LOve UPSI..kekekekke

Friday, September 5, 2008

kenangan besama team photography

skrg da nk hmpir buka pose cuaca mendung mcm nk ujan sgt da..kwn2 kat bwh cebok duk tumbuk2 lada heheh=) dgo aje bunyik2 lesung tu wat kan aku tringat kngn ms ke sabah ari tu..eeee beh sesgt!! mmg kngn yg x dpt dilupakan..ktorg ni 11 org dipilih wakil fakulti ke Sabah tuk wat pojek foto kaum Bajau...uiii ms kat sna mmg truja sgt2 keadaan kat cna expecially tang awan die..biru,,beralun,,ape lg ktorg sakai la..sikit2 snap..pndg sna snap..pndg sni snap..klik..klik
insyaAllah en lan ckp bulan 12 nt ade lg trip nek seberang tp ke Kapit, Sarawak plak. n lg satu ke Tasik Kenyir...waaaaaaa x sabo da neh...g jalan2 amik gambo..InsyaAllah



kami..one team








awan biru di jambatan tamparuli...syok gile




ni pict ori dari makcik bajau..mahal tu..tang gigi die=p

doa untuk kekasih hati

*bagi kekwn yg dah ada buah hati, sila lah bc doa ini mintak pelindungan dan petunjuk dr Allah. moga2 jodoh yg kt dpt tu diredai oleh Allah seadanye....=p


Allah Yang Maha Pemurah, terima kasih Engkau telah menciptakan dia dan mempertemukan aku dengannya.
Terimakasih untuk saat-saat indah yang boleh kami nikmati bersama.
Terimakasih untuk setiap pertemuan yang boleh kami lalui bersama.
Terimakasih untuk setiap saat-saat yang lalu.
Aku datang bersujud dihadapan-Mu,
Sucikan hatiku yaa Allah, sehingga dapat melaksanakan kehendak dan rencana-Mu dalam hidupku.
Yaa Allah, jika aku bukan pemilik tulang rusuknya,
janganlah biarkan aku merindukan kehadirannya.
Janganlah biarkan saya melabuhkan hatiku di hatinya.
Kikislah pesonanya dari pelupuk mataku
dan usirlah dia dari relung hatiku
Gantilah damba kerinduan dan cinta yang bersemayam di dada ini dengan kasih dari dan pada-Mu yang tulus dan murni.
Tolonglah daku agar dapat mengasihinya sebagai sahabat.
Tetapi jika Kau ciptakan dia untukku, yaa Allah,
tolong satukan hati kami.
Bantulah aku untuk mencintai, mengerti dan menerima dia seutuhnya.
Berikan aku kesabaran, ketekunan, dan kesungguhan untuk memenangkan hatinya.
Urapilah dia agar dia juga mencintai, mengerti dan mau menerimaku
dengan segala kelebihan dan kekuranganku sebagaimana saya telah Kau ciptakan.
Yakinkanlah dia bahwa aku sungguh-sungguh mencintai dan rela membagi suka dan dukaku dengan dia.
Yaa Allah Maha Pengasih, dengarlah doaku ini.
Lepaskanlah saya dari keraguan ini menurut kasih dan kehendak-Mu.
Allah Yang Maha Kekal, kutahu Engkau senantiasa memberikan yang terbaik buatku.
Luka dan keraguan yang saya alami pasti ada hikmahnya.
Pergumulan ini mengajarku untuk hidup makin dekat pada-Mu, untuk lebih peka terhadap suara-Mu
yang membimbingku menuju terang-Mu.
Ajarlah daku untuk tetap setia dan sabar menanti tibanya waktu yang telah Engkau tentukan.
Jadilah kehendak-Mu dan bukan kehendakku yang jadi dalam setiap bagian hidup, yaa Allah.




hik heeeee=)





yuhuuu

testing

hehehe...thank kat kat kak lia sudi ajo wat blog...huhuhu
akhirnye aku ade blog sndiri..kt kak lia zmn skrg kne ade blog sndiri..bru beh...wuuu canggih tol!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails